Jam Buka Trading Forex Forex Trading Online

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Episod 15: Kelas Financial Trading WebTV ke-15 Belajar Forex Dasar  Waktu Tepat Trading Forex WAKTU TERBAIK UNTUK TRADING FOREX - YouTube Back-Testing Jam Session: Forex Trading Strategy TradingJam - YouTube Gaya Trading dan Jam Terbang

Bagi sebagian trader ada yang tidak memahami dan mengabaikan jam trading forex, trading hanya sesuai dengan analisa yang dia dapat tanpa melihat di sesi pasar mana dia melakukan transaksi. Hal seperti itu mungkin ada yang menganggap remeh namun bisa berakibat fatal. Penting bagi seorang trader forex untuk melihat di sesi mana dia melakukan transaksi karena tidak semua indicator atau analisa ... Jam trading forex yang ramai dan sepi. Di samping 4 sesi jam trading forex yang mempengaruhi ramai sepinya pasar, tanggal dan hari pun juga dapat mempengaruhi ramai sepi nya pasar. Pergerakan rata rata harian di hari selasa, rabu dan kamis lebih besar di bandingkan hari senin dan jumat. Pada hari jumat waktu Amerika, perdagangan akan menurun drastis, ini disebabkan karena trader-trader Asia ... Pada jam trading forex, jam buka-tutup tiap pasar saling menyambung, beberapa ada yang overlaping. Seperti pada pasar Eropa dan Amerika, saat jam 19.00 s/d 22.00. Jika dua pasar sedang buka, maka volume transaksi perdagangan otomatis lebih besar. Serta pergerakan harga menjadi lebih dinamis – terutama pada saat pasar Eropa dan Amerika. Namun, waktu trading forex terbagi dalam beberapa sesi dan tak setiap jam trading forex selalu ramai. Ada hari ketika aktivitas ramai, tapi ada pula waktu dan jam ketika perdagangan sepi walaupun masih termasuk jam buka pasar forex. Semakin ramai pasar forex, maka makin besarlah peluang untuk mendapat keuntungan; sedangkan makin lengang pasar, maka makin sedikit kesempatan profit. Jadi ... Selain itu jam 19.00 – 23.00 juga merupakan jam yang sangat ramai karena pasar London dan Amerika sedang aktif. Pilihan pasangan mata uang terbaik untuk masing-masing jam trading forex. Sesi Asia. Jam trading forex ini dimulai ketika pasar Sydney buka hingga pasar Tokyo tutup, pada jam trading ini mata uang yang paling aktif adalah AUD, JPY, NZD, CNY. Ciri khas pergerakan harga pada sesi ini ... Selain itu tidak setiap jam trading forex selalu ramai. Oleh karena itu sangat penting bagi anda mengetahui jadwal trading forex secara lengkap. Jadwal Trading Forex – Mengapa Jam Buka Pasar Penting? Ads Sponsor: Anda bisa meraih profit jika anda mengetahui jam buka pasar, untuk itulah sangat penting bagi anda untuk mempelajarinya. Selain itu anda juga perlu mengetahui timing yang tepat agar ... Pada jam trading forex, jam buka-tutup tiap pasar saling menyambung, beberapa ada yang overlaping. Seperti pada pasar Eropa dan Amerika, saat jam 19.00 s/d 22.00. Jika dua pasar sedang buka, maka volume transaksi perdagangan otomatis lebih besar. Serta pergerakan harga menjadi lebih dinamis – terutama pada saat pasar Eropa dan Amerika. LIHAT LANGSUNG PERGERAKAN MARKETNYA. #Mengenal ... Semisal mampu memanfaatkan jam ramai trading forex, profit yang didapat trader bisa sangat melimpah. Tapi sebagai awalan, mari kembali ke dasar lebih dulu. 24 Jam Untuk Trading. Adalah fakta kalau market forex beroperasi selama 24 jam lima hari dalam seminggu. Walau begitu, trader tak harus selalu membuka trading selama 24 jam tanpa henti untuk menghasilkan profit yang layak dari market forex ... Dalam Seminggu, Ini Jam Ramai Trading Forex. 6 KOMENTAR. Ahmad March 19, 2020 at - Jadi baiknya gimn master.sy masih bingung..harus milih n masuk broker mana.soalnya ada jg yang pernah berkata walau profit berapapun akan di bayar oleh broker asalkan broker tsb ndd.jd gimn dong dan apa solusinya master bagi sekalian teman2 yang mau bergabung termasuk saya.ketika kita ingin memilih ndd tp ... Waktu Trading Forex Terbaik Berdasarkan uraian di atas, dapat disimpulkan waktu dan jam terbaik untuk forex trading, yaitu: Sesi Eropa adalah waktu trading forex paling sibuk dan ramai. Terjadinya overlap dua sesi memunculkan jam trading forex dengan volatilitas dan likuiditas pasar meningkat. Ini menghadirkan kesempatan bagi Anda untuk segera ...

[index] [2483] [6165] [12119] [13928] [28111] [27881] [681] [26072] [6346] [7751]

Episod 15: Kelas Financial Trading WebTV ke-15

In this Back-Testing Jam Session, we will continue to learn the entire process of testing and optimizing a trading system to become consistently profitable. If you are new to forex trading and ... Forex market adalah 24 jam market yang artinya transaksi mata uang bisa dilakukan dalam waktu 24 jam. Forex Market open mulai dari hari Senin - Sabtu pagi. Ada 4 market utama di forex yaitu: Syney ... Trading forex jam 19 malam Trading forex tidak bisa di Padang remeh perlu analisa yg mendetil agar jangan sampai salah pasang open Kanał youtube społeczności Trading Jam Session. Grupa stworzona z myślą dzielenia się wiedzą miedzy traderami na zasadzie "social learningu". Zrzeszamy ludzi... Mas Angga kapan sih WAKTU TERBAIK UNTUK TRADING FOREX? Signal Trading Gratis Setiap Hari dan Komunitas Trading Terbaik di Indonesia, klik: http://nfcvip.net/... Gaya Trading dan Jam Terbang Vlog Forex. Loading... Unsubscribe from Vlog Forex? ... Rahasia Trading Forex yang jarang dibicarakan - Duration: 18:26. Vlog Forex 58,214 views. 18:26 . MENULIS ... Financial Trading WebTV Khamis 9 Januari 2019 Bersama Shukri Razali Official Majalah Forex Malaysia Trader Forex Malaysia/Indonesia/Brunei Sembang Trader Forex Live pada jam 8.00 malam Semakan ...

https://binary-optiontrade.visdepacfe.cf